ΠΡΟΣΟΧΗ: Πιθανή Κυβερνοεπίθεση σε χρήστες της διαδικτυακής Πύλης του ΓεΣΥ – Όλες οι πληροφορίες  

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πιθανή Κυβερνοεπίθεση σε χρήστες της διαδικτυακής Πύλης του ΓεΣΥ – Όλες οι πληροφορίες  

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας ανακοινώνει ότι κυκλοφορεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κακόβουλο ηλεκτρονικό μήνυμα με τίτλο «ΓΕΣΥ: Τρίτη δόση εμβολίου τύπου mRNA κατά της COVID-19» με φαινομενικό αποστολέα τη διεύθυνση [email protected]

Ο Οργανισμός ενημερώνει το κοινό ότι το εν λόγω ηλεκτρονικό μήνυμα είναι ψευδές και δεν έχει αποσταλεί από ή εκ μέρους του Οργανισμού ή άλλου επίσημου φορέα.

Το κοινό παροτρύνεται όπως αποφεύγει να ανοίξει το εν λόγω ηλεκτρονικό μήνυμα και να προχωρά άμεσα στη διαγραφή του ώστε να αποφευχθεί πιθανή υποκλοπή των στοιχείων των χρηστών ή άλλων δυσάρεστων επιπτώσεων από πιθανή μόλυνση των ηλεκτρονικών τους υπολογιστών με κακόβουλο λογισμικό.

Σημειώνεται ότι, λόγω της διαδικασίας διπλού παράγοντα ταυτοποίησης (όνομα χρήστη/κλειδάριθμος + κωδικός μέσω SMS) που εφαρμόζεται για τη πρόσβαση στη Διαδικτυακή Πύλη του ΓεΣΥ, δεν υφίσταται άμεσος κίνδυνος διαρροής των Προσωπικών Δεδομένων των χρηστών της Πύλης.

Ο Οργανισμός έχει ήδη προχωρήσει σε ενημέρωση της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας (ΑΨΑ) για το εν λόγω περιστατικό. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Η Προεδρία της ΕΕ, οι εκλογές στα κατεχόμενα και η νέα διευρυμένη συνάντηση για το Κυπριακό

ΠτΔ: Η Προεδρία της ΕΕ, οι εκλογές στα κατεχόμενα και η νέα διευρυμένη συνάντηση για το Κυπριακό

Αναφορικά με την ημερομηνία διεξαγωγής της νέας πενταμερούς για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατία Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε πως αναμένουμε τα Ηνωμένα Έθνη να προβούν σε σχετικές ανακοινώσεις.